Criança conscient

Si no renyo, crido, castigo, ni amenaço… què faig??

Si heu llegit els Respondre en lloc de reaccionar, em direu: “Molt bé, quan el meu fill en fa alguna ja sé que no li he de cantar les quaranta, ni tirar-li els plats pel cap, ni amenaçar-lo, ni castigar-lo… QUÈ FAIG DONCS?”

A la sèrie Què li dic hi trobaràs diferents eines que et poden ser útils. Abans, però, m’agradaria compartir amb tu alguns consells que val la pena aplicar en qualsevol dels casos perquè faran que el teu missatge arribi amb més claredat i més bona predisposició al seu destinatari:

  • Acosta’t, posa’t a la seva alçada i estableix contacte visual. Si cal, diga-li directament “Pere, mira’m als ulls” abans de començar a parlar.
  • També és important cuidar el to: és més efectiu parlar més aviat fluixet que fer-ho a crits. Si parles fluix l’obligues a centrar més l’atenció en el què dius.
  • Sigues breu. Les seves ganes de sentir el què li has de dir són escasses. No t’enrotllis perquè deixarà de parar atenció.
  • Sobretot, partim sempre des de l’empatia. N’hem parlat a Respondre en lloc de reaccionar 2: canvia de perspectiva, i és que l’empatia és CLAU en totes les situacions que ens podem trobar amb els nostres fills i, de fet, amb qualsevol persona. Si un dia, et toca fer hores extres a la feina, què t’estimes més que et diguin? “Joana, avui a les 6 no plegues. Vull aquest informe a la meva taula abans que marxis.” o “Joana, em sap greu haver-te de demanar això, espero no aixafar-te massa els plans, però avui convindria que et quedessis una estona més. Hem d’acabar aquest informe abans de marxar.”

Els infants no són diferents a nosaltres. Tenim molts més números de què ens escoltin i col·laborin si ens hi adrecem des del respecte i la comprensió. A més, així els mostrem com cal adreçar-se a les persones i com esperem que responguin ells quan alguna cosa no els agrada.

 

One Comment

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Si continues navegant per aquest lloc web, vol dir que acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca