Contes

El monstre de colors

Començo amb el llibre estrella per a parlar de les emocions amb els més petits: El monstre de colors, de l’Anna Llenas. Em sembla encertat a partir del 2.5 o 3 anys. Es tracta d’un monstre molt simpàtic que s’ha fet un embolic amb les emocions, i l’hem d’ajudar a separar-les. Cada emoció va relacionada amb un color.

Recordo perfectament el dia que vaig decidir que calia recomanar aquest llibre. Feia uns dies que el teníem per casa i a la Duna li agradava molt mirar-lo. Aquella nit, a l’hora d’anar a dormir, no hi havia manera i, estressada i desitjosa que arribés la meva estona de vespre, vaig perdre els estreps (sí, sí, de tan en tan encara em passa, sóc una mare molt normal). De seguida que em vaig adonar que no estava gestionant bé les meves emocions vaig seure amb ella al llit, la vaig asseure a la falda i em va dir encara mig plorant: “mama, em sembla que tu t’has posat vermella (ira, ràbia) i llavors jo m’he posat blava (tristesa)”.

I és que el primer que necessiten els nens per a poder gestionar les seves emocions és aprendre a identificar-les. Necessiten que els ajudem a posa’ls-hi nom, i si a més ho podem relacionar amb un color, molt més fàcil de digerir per una ment en desenvolupament.


Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.